Enclave Grens 8, Baarle-Hertog

€ 439.000

1 slaapkamers
165 ㎡
832 ㎡
België

Details

Energielabel / EPC
B
Soort
huis
Slaapkamers
1
Badkamers
1
Perceeloppervlakte
832 ㎡
Woonoppervlakte
165 ㎡
Bouwvergunning
ja
Verkavelingvergunning
ja
Voorkooprecht
neen
Bouwjaar
1906
Terras
ja
Tuin
ja
Garage
neen
Parking
neen
EPC code
198 kWh/m²
Bestemming terrein
Woongebied met landelijk karakter
Dagvaardingstype
geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Omschrijving

Unieke en bijzondere half vrijstaande woning (voormalige douaniers woning) met een vrijstaand houten tuinhuis en een prachtig vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde. Deze woning is in 2018 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd en beschikt nog over authentieke elementen zoals hoge plafonds (ca. 3.40 m.), originele sierschouw, originele fraaie houten kapconstructie, etc. Deze woning is uitgebouwd aan de achterzijde en bestaat onder andere uit een statige entree, zitkamer, royale woonkamer, open keuken, kelder, mogelijkheid voor 3 slaapkamers, luxe badkamer en een fraai aangelegde voor- en op het westen gesitueerde achtertuin.

Bouwjaar: ca.1906. Perceeloppervlakte: 832 m². Woonoppervlakte: ca. 165 m². Inhoud: ca. 550 m³.

Begane grond
De hal/entree is voorzien van de originele tegelvloer, met stucwerk afgewerkte wanden en plafond. De hal/entree met de meterkast, garderobe-nis, vaste trapopgang naar de eerste verdieping, het luxe toilet met wandcloset en de kelder van ca. 11m² (hoogte 2.05 m).

De zitkamer van ca. 21m² met de originele sierschouw en een fraaie kastenwand is voorzien van een Australian pine houten vloer, met stucwerk afgewerkte wanden en plafond.

Vanuit de royale L-vormige woonkamer van ca. 48m² heeft u een prachtig zicht op de achtertuin en mag deze vanwege de grote raampartijen en de lichtstraat met recht licht genoemd worden. De woonkamer, afgewerkt met een Australian pine houten vloer, met stucwerk afgewerkte wanden en plafond, is voorzien van een houtkachel, dubbele openslaande deuren en een schuifpui naar de achtertuin.

Een open keuken van ca. 9m², met Australian pine houten vloer, gestuukte wanden en plafond, beschikt over een luxe keukenblok met keramisch aanrechtblad, inductiekookplaat en geïntegreerde afzuigkap, combioven, koffiezetapparaat, vaatwasser, koelkast en vriezer.

Eerste verdieping
De middels de vaste trap bereikbare eerste verdieping met een Australian pine houten vloer en stucwerk wanden is momenteel volledig open en ingericht als een slaapkamer met luxe badkamer. Door het plaatsen van enkele wanden is het zeer eenvoudig om op deze verdieping meerdere slapkamers te realiseren. De verdieping is nu voorzien van 3 dakkapellen, een Velux dakraam, en de originele fraaie houten kapconstructie is zichtbaar verwerkt bij de verbouwing.

De luxe badkamer, met een vloer van beton Ciré, beschikt over een duo-ligbad, inloop (regen) douche met thermostaatkraan, fraai badkamermeubel met 2 vaste wastafels en een wandcloset.

Tuin
Deze woning ligt door middel van de royale voortuin op ruime afstand van de weg en biedt parkeerruimte voor meerdere auto’s. De voortuin is voorzien van een oprit met grind en vaste groene beplanting.

De fraai aangelegde op het westen gesitueerde achtertuin is voorzien van bestrating, gazon, vaste groene beplanting, terras van houten vlonders, watertappunten, eigen achterom en een houten tuinhuis welke is verdeeld in een overdekt terras, tuinkamer van ca. 17m² en een berging. De achtertuin is volledig omheind.

Algemeen
• Deze woning is in 2018 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd en beschikt nog over authentieke elementen
• Deze woning is een Vastgesteld bouwkundig erfgoed en een bouwkundig element
• De woning is volledig geïsoleerd, beschikt over houten kozijnen met HR++ glas en wordt verwarmd middels lucht-lucht warmtepompen welke in de zomer tevens kunnen koelen
• De woning heeft 12 zonnepanelen
• De houten omlijsting is in 2021 vervangen door nieuwe Meranti kraaldelen
• De woning is gelegen in een bosrijke omgeving
• De elektrische installatie is conform
• EPC label: B (score 198 kWh/m²)
• Stbk verg: Vg Stbk bestem: WgLk Dagv: Gmo Voorkoopr: Gvkr Verkavelingsverg: Gvv
Vrijblijvend binnenkijken of heb je vragen? MAAK EEN AFSPRAAK
Maarten Geerts

Hypotheek calculator

online mortgage calculator

Locatie