Pastoor de Katerstraat 3, Baarle-Hertog

€ 375.000

8 slaapkamers
375 ㎡
695 ㎡
België

Details

Energielabel / EPC
E
Soort
huis
Slaapkamers
8
Badkamers
2
Perceeloppervlakte
695 ㎡
Woonoppervlakte
375 ㎡
Bouwvergunning
ja
Verkavelingvergunning
ja
Voorkooprecht
neen
Bouwjaar
1915
Terras
neen
Tuin
ja
Garage
neen
Parking
ja
EPC code
428 kWh/m²
Bestemming terrein
woongebied
Dagvaardingstype
geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Omschrijving

Het unieke en karakteristieke vrijstaand herenhuis ‘Het Kasteeltje’ situeert zich nabij het dorpshart van de gemeente Baarle, en is toch zeer rustig gelegen. Gebouwd in 1915 in neo-renaissance bouwstijl beschikt dit voormalige hotel nog over de diverse authentieke elementen. Het bestaat uit 2 bouwlagen met onder andere uit een statige entree, zit- en eetkamer met sfeervolle bar, bureau/kantoor, keuken, bijkeuken, veranda, kelder, 8 slaapkamers, 2 badkamers en een royale grotendeels bestrate voortuin met volop parkeergelegenheid en een op het noorden gesitueerde achtertuin met berging. Op deze locatie is een handelspand toegestaan. Dit biedt een uitstekende mogelijkheid om wonen en werken te combineren, uw lang gekoesterde droom om een Boutique hotel te realiseren of het herenhuis om te vormen naar een kantoorruimte op een unieke locatie.

Indeling
Begane grond
Statige hal/inkom met marmeren vloer en de authentieke wenteltrap, woonkamer van ca. 48m², verdeeld in een zitkamer en eetkamer, voorzien van een sierschouw met kachel, eetkamer voorzien van een gezellige ingerichte bar, aangebouwde veranda van ca. 20m² met aansluitend een dames- en herentoilet, bureau/kantoor van ca. 16m² met een eigen entree, eetkeuken van ca. 11m² met keukenblok met vaatwasser, rvs-spoelbak, gasfornuis, oven, sierschouw en wasmachineaansluiting, portaal met wenteltrap en toegang tot de achtertuin, bijkeuken met boiler en toegang tot de kelder van ca. 22m² en een bergplaats met de cv-ketel (±2005).

Eerste verdieping
Via de fraaie wenteltrap in de hal is de overloop op de eerste verdieping bereikbaar,  5 slaapkamers van ca. 20m², 15m², 13m², 12m² en 10m² met o.a. een sierschouw, dubbele openslaande deuren met rolluik, een vaste wastafel met spiegel en planchet, geheel betegelde complete badkamer met ligbad, inloop (regen) douche, wandcloset en een badkamermeubel met vaste wastafel.

Tweede verdieping
Via eenzelfde fraaie wenteltrap is de tweede verdieping bereikbaar welke verdeeld is in een overloop, 3 slaapkamersvan ca. 11m², 11m² en 8m² zijn voorzien van een dakkapel en een vaste wastafel met spiegel en planchet, tweede badkamer met zitbad met douchegelegenheid, vaste wastafel met spiegel en planchet en toegang tot het portaal met de wenteltrap, aparte toiletruimte met closetpot en een fonteintje en een zolderruimte.

Buitengebeuren
Het herenhuis ligt door middel van de royale, grotendeels bestrate voortuin op ruime afstand van de weg en biedt parkeerruimte voor meerdere auto’s. De voortuin is verder voorzien van borders met vaste groene beplanting. 

In de noordelijk gesitueerde achtertuin kunt u heerlijk privacy vol vertoeven. De achtertuin beschikt onder andere over diverse terrassen, gazon, vaste groene beplanting, aangebouwde stenen berging met de eigen achterom.

Bijzonderheden
• Dit voormalige hotel beschikt nog over de diverse authentieke elementen zoals trapgevels, natuurstenen bandversiering, sierankers, twee ronde torentjes met spits, hoge plafonds, originele wandtegels, raamkozijnen, paneeldeuren, marmeren vensterbanken, diverse sierschouwen, etc.
• Herenhuis Het Kasteeltje is een Vastgesteld bouwkundig erfgoed en een bouwkundig element en is hierdoor vrijgesteld van de renovatieverplichting voor residentiële gebouwen. Voor werken aan gebouwen kan je in aanmerking komen voor een erfgoedlening tegen een lage intrestvoet van 1% (zie: https://www.onroerenderfgoed.be/erfgoedlening).
• Het herenhuis beschikt over houten kozijnen, gedeeltelijk met dubbele beglazing.
• Dit herenhuis dient gerenoveerd en gemoderniseerd te worden.
• EPC-label: E (score 428 kWh/m²).
• Stbk verg: Vg Stbk bestem: Wg Dagv: Gmo Voorkoopr: Gvkr Verkavelingsverg: Gvv.
Vrijblijvend binnenkijken of heb je vragen? MAAK EEN AFSPRAAK
Maarten Geerts

Hypotheek calculator

online mortgage calculator

Locatie